Ribbon Button

31 Temmuz 2013 Çarşamba

BB Krem Nedir? En iyi 10 BB krem hangisi ? VEE Maybelline ve Garnier BB krem hakkında neler söyledim :)


BB krem son zamanlarda revaçta olan bir cilt ürünü diyebilirim. Ne zaman çıktı nasıl başladı gerçekten bilmiyorum. Kozmetik marketlerde ilk çıktığı zamanlarda dolaşırken bu nedir sorusunu yöneltti bana ve ilgimi çekti. Aslında çıkalı baya bir zaman oldu . Bu yazım sizi ne kadar bilgilendirir bilmiyorum ama hala bilmeyenlerin yada ismini duyup içeriğini ve kullanışını hala öğrenmeyen okurlarımın ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Evet ''BB krem nedir'' sorusunu açıklama vakti.
Benim elimde Maybelline ve Garnier'in BB kremleri mevcut. Maybelline'in arkasındaki açıklamayı size direkt aktarmak istiyorum :



''Makyaj görünümü olmadan anında taze ve ışıltılı bir ten, jel bazı formülü sayesinde teninizi kusursuzlaştıracak 8 özellik 1 arada ;                                   

1)Doğal ışıltı kazandırır
2)Cilt tonuna uyum sağlar
3)SPF30 ile UV ışınlarından korur.
4)Gün boyu nemlendirir.
5)Cilt kusurlarını kapatır.
6)Yağ içermez
7)Gözle görülür pürüzsüzlük sağlar
8)Taze bir görünüm sağlar. ''


İlk çıktığı zamanlardan beri kullanıyorum maybelline BB kremi.'' Bu etkileri sağlıyor mu? ''diye sorarsanız eğer bana :
Birinci maddeyi evet sağlıyor. Yalnız cildiniz benim gibi karma bir cilde sahipse bu Maybelline BB kremini pudra ile kullanmanızı öneririm. Çünkü içeriğindeki nemlendirme özelliği ışıltı kazandırırken, yağlı ciltte daha çok parlamasına neden olup, yağlanmış görüntüsü verebilir. Ben BB kremi kullandığımda sürmeden önce cildime uygun nemlendiricimi sürüp (vichy'nin ürününü kullanıyorum) ardından BB kremi ve son olarak da pudra ile çok yoğun olmayacak şekilde biraz kapatma işlemi yapıyorum
İkinci maddeye gelirsek cilt tonuna uygun çeşitli tonları var.Maybelline markasından örnek verirsem eğer aşağıdaki resimde tonları görebilirsiniz.


Eğer Garnier ve Maybelline'nin ton farkını sorarsanız bana hemen hemen aynı diyebilirim. Bende iki markanında medium tonu var. Resimdeki gibi bileğimde denedim ve sonuç ortada nerdeyse fark bile yok. Bileğimin sağı Garnier solu Maybelline. Ama farkettim ki Maybelline biraz daha yumuşak kıvama sahip.
 Üçüncü madde hakkında gözlemsel yorum yapamıyorum. Ama dördüncü madde de yukarıda bahsettiğim gibi doğru.Beşinci maddeye tam olarak katılmıyorum. Eğer tam aradığınız şey cildinizdeki kusurları kapatmaksa bu işlevi tam yerine getiremiyor malesef maybelline ve garnier. Çünkü çok sıvı bazda oldukları için kapatmada yetersiz kalıyorlar. Özellikle sivilce ve pütürlükleri iyi bir kapatma görevi göremiyor bu iki marka. Yalnız cilt tonunu dengelediği için ciltte sivilcenin oluşturduğu kızarıklıkları iyi bir şekilde kapatabiliyorlar. Altıncı maddeye yine yorum yapamıyorum. İçeriği öyle deniliyor. Yedinci madde aslında beşinciyle aynı sayılır. Küçük pürüzlükleri kapattığına, benim gibi kullananlar da şahit sanırım. Son maddeye gelirsek eğer taze bir görünüm kazandırması gerçekten doğru. Çünkü fondötenlerin oluşturduğu mat görünümü BB kremlerde görmüyoruz, yapısı gereği daha doğal ve ışıltılı görünüm kazandırdığı için evet taze bir cilt yapısı meydana getiriyor.
Ben size biraz Garnier markasından birazda Maybelline'den bahsettim. Artık günümüzde birçok marka mevcut olduğu için BB kremleride bir çok markada görebiliriz . Ben şimdilik bu iki markayı kullandım. Bitirdikten sonra farklı markalarıda denemeyi düşünüyorum.




En iyi 10 BB krem markaları ve fiyatlarıyla size bilgilendirmek isterim :

Clinique Age Defense BB Cream 94.05 TL
Yaşlanma karşıtı özelliğiyle öne çıkan ürün, içerdiği antioksidanlarla gerçek bir BB krem. Makyaj bazı olarak kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Missha Perfect Cover BB Cream 60 TL
BB krem demişken Asya menşeili ürünlerden bahsetmemek olmaz. BB krem alanının en ünlü ismi olan Kore markası Missha'nın bu sevilen ürünü, örtücülüğü ve 42 güneş koruma faktörü içermesiyle de öne çıkıyor. 

Shiseido Perfect Hydrating BB Cream 118.75 TL
 Asyalı kökenlerinin avantajını kullanan Shiseido, 30 güneş koruma faktörü, üçlü aktifler ve antioksidan içeriğiyle cildi hem koruyan, hem güzelleştiren, hem de nemlendiren bir ürün yaratmış. 

The Body Shop All-In-One BB Cream  27.90 TL
Tüpten sıktığınızda beyaz olan ürün, sürüldüğünde cildinizin rengine uyum sağlıyor. Hafif yapısıyla dikkat çeken ürünün, tek tonu bulunan çoğu BB kremin aksine, üç farklı tonla piyasada olması da bir diğer artısı. 

MAC Prep + Prime Beauty Balm 87 TL
Markanın ten makyajı konusundaki uzmanlığını konuşturduğu ürün, hem tek başına, hem de makyaj bazı olarak kullanılabiliyor. Cilde ışıltı katıyor, nemlendiriyor, 35 koruma faktörü içeriyor ve batı menşeili markaların çıkardığı en başarılı BB kremlerden olarak nitelendiriliyor. 

La Roche Posay Hydreane BB Cream 36.9 TL 
Cildi rahatlatan ve sakinleştiren La Roche Posay termal suyu içeren bu dermokozmetik ürün, hassas ciltlilerin dostu olacak. Paraben içermemesiyle bizden tam not alıyor.  

Skin79 Super+ Beblesh Balm BB Cream Triple Function  16.19$
Yine bir kore markası olan Skin79'un uzmanlık alanı BB kremler. Markanın en sevilen ürünlerinden olan bu sevimli pembe kutu, ışıl ışıl parlayan ama yağlı görünmeyen bir cilt yaratmasıyla karma ciltlerin favorisi. Düzenli kullanımda lekeleri tedavi etmesi de cabası. 

Estee Lauder Daywear BB Cream 149.90 TL
Ürünle ilgili ilk dikkati çeken, salatalığı andıran ferah kokusu oluyor. Başarılı nemlendirme özelliği ve yapısıyla da öne çıkıyor.  

Bobbi Brown BB Cream  115 TL
BB krem alanında en yüksek kapatıcılığa sahip ürünlerden biri olmasına rağmen, hafif yapısıyla dikkat çekiyor. Uzun süre kalıcı olmasının yanında, 35 koruma faktörü içermesi de artılarından.
Diorskin Nude BB Creme 102.60 TL

Cilde taze bir ışıltı vermeyi amaçlayan ürün, ilhamı çiçek yapraklarından almış. Hafif pembe rengiyle tüm cilt tonlarını canlandırıyor ve yapısında paraben barındırmıyor. Çiçek suları, bitki özleri ve antioksidanlarla çok özel bir formülasyonu var.





Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Elimden geldiği kadar sizi bilgilendirmeye çalıştım. Şimdi sizde bir BB krem edineceklerdenmisiniz yoksa bana göre değil diyenlerden mi ? Tercih sizin :)

2 yorum:

  1. E bu yazı yabancı bir yazının Türkçeye çevirilmiş hali.Kaynak belirtseydiniz keşke.

    YanıtlaSil
  2. Elle dergisinden copy paste ypılmış:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...