Ribbon Button

9 Ağustos 2013 Cuma

Uğur Böcek Desenli Tırnaklar {ladybug-patterned nails tutorial}

Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim :)

Sağlıklı ve mutlu sevdiklerimizle beraber nice bayramlar görmek dileğiyle. . .

Uğur böcekli nail artımı sevdiniz mi ? 

Bu şirin çalışmayı ben çok hoş buluyorum. Yalnız gri renk ojeyi 2 kat sürmeliymişim. Tabanı ince kalmış, tırnak ucunu hafif belli ediyor. Eğer sizde bu çalışmanın aynısını denemek isterseniz gri renk olan taban ojeyi 2 kat sürmenizi tavsiye ederim. 





Oje kodları :
 Gabrini/404(soldaki oje. içinden kalpleri fırça yardımıyla tek tek çıkardım. 
Golden Rose/105(kırmızı)
Gabrini/322(metalik simli gri)
Flormar/NA12(siyah) ( fotoğrafda yok)

Yapılışı:
Öncelikle gri rengini 2 kat sürünüz ve kurumasını bekleyiniz.
Baş parmağı ve yüzük parmağı hariç tüm parmaklarımıza  gabrini ojesinin içindeki kalpleri çıkartarak tırnaklarımıza uygulayalım. Bu aşama çok kolay. Sadece kalpleri oje şişesinin içinden çıkartırken zorlanabilirsiniz.
Ardından uğur böceğinın yapım aşamasına geçelim.
Tırnağımızın ortasına goldenrose kırmızı ince uç ojeyle yuvarlak oluşturalım ve içinide dolduralım. Burda zorlanabilirsiniz. Ama eliniz alışmaya başladığı zaman güzel yapacağınıza eminim. Ardından kurumasını bekliyelim ve siyah ojeyle kuruyan tırnağımızdaki yuvarlağın uç kısmına ince bir çizgi çekelim. Yuvarlağın dışına çıkmamaya dikkat edelim. Son bu çektiğimiz çizgiyi hafif kalınlaştıralım ve ortasından yuvarlağın aşağısına doğru ince bir çizgi çekelim. Yani yuvarlağı ikiye bölecek şekilde.
Sonra uğur böceğimizin antenlerini ince bir şekilde yapalım :)
Gelelim uğur böceğimizin beneklerine. Onun için oje şişesinden az oje almaya özen gösterin ve fırçanın ucuyla noktacıklar oluşturun. Burda fırçayı tırnakla çok temas ettirmemeye dikkat edin lütfen. Yoksa noktacık değil kocaman noktalar ortaya çıkabilir. Buda yaptığımız herşeyi bozar. 
Aynı işlemi kalan diğer parmağımıza da yapalım.
En son işlem olarak transparan ojemizi (sıfır oje) tüm tırnaklarımıza sürelim. Böylelikle daha dayanıklı hale getirelim.
İşte bu kadar.
Yardımcı olabildim mi?
Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım :)
Kendinize iyi bakın !
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...